Over Cre-acting

Leuk dat je nieuwsgierig bent!

 

Mijn naam is Marcelle Arriëns. Het is mijn doel om persoonlijke ontwikkeling makkelijker en leuker te maken. Ik doe dat door pragmatisch en speels aan de slag te gaan in training en coaching.

 

Methodieken die ik veel gebruik:

  • Voice Dialogue
  • Psychodrama

 

 

Als kind wist ik al dat ik met theater wilde werken. Later ontdekte ik waarom: ik vind mensen en hun gedrag interessant. Nu weet ik waar ik écht voldoening en energie uit haal. Het raakt me wanneer ik ontwikkeling bij een ander in beweging kan zetten.

 

Inmiddels ben ik opgeleid tot trainer en coach bij ICM opleidingen & trainingen, verkozen tot beste opleider van Nederland. Tot dramatherapeut en tot gecertificeerd trainingsacteur. Van 2008 tot 2014 heb ik daarnaast als theaterdocent gewerkt. Ook daarin merk ik dat persoonlijke ontwikkeling onlosmakelijk met drama verbonden is. Sinds 2012 werk ik ook voor 4YoungPeople, waar ik het trainingsaanbod voor young professionals verzorg.

 

 

Waarom ik gebruik maak van drama?

Drama als methode heeft een sociale, educatieve en persoonsvormende functie. Je gebruikt gespeelde situaties om een weerspiegeling van de werkelijkheid te creëren. Hoewel de situatie ‘nep’ is, heb jij nog steeds eigen wensen en motieven. Je kunt daarom stellen dat de manier waarop je de situatie hanteert, gelijk is aan de manier waarop je dit in het dagelijks leven zou doen. Dit maakt het mogelijk om met leerthema’s te werken en met gedrag te experimenteren.

De kern zoals ik het zie is vormgeven, ervaren en handelen. In het vormgeven, geef je uitdrukking aan jouw belevingswereld. Werken met een rolpersonage schept afstand, waardoor je helder inzicht krijgt in motieven en patronen. Door in het spel lijfelijk te ervaren, maak je ruimte om emoties te begrijpen en verwerken. Handelen draagt bij aan verandering, doordat je oefent en zo gedrag eigen maakt.

Je maakt me blij wanneer ik mee mag denken hoe we in jouw situatie een optimaal leertraject kunnen realiseren. Spreekt wat ik doe je aan? Kom met me in contact.